WRR Vogelvlucht   |   16 May. 2024

WRR-podcast Vogelvlucht #28: Close-up met raadslid Andrea Evers

In de ‘Close-up’-afleveringen van de podcast Vogelvlucht maken we kennis met de raadsleden van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Zij vertellen meer over hun achtergrond, drijfveren en visie op de WRR. In aflevering 28: een kennismaking met Andrea Evers, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden, Medical Delta hoogleraar geaffilieerd met TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam en sinds 1 januari 2024 lid van de WRR.

 

Tijdens de podcast spreekt Andrea over het belang van interdisciplinaire samenwerking en de rol van context in gezondheidszorg en beleid. Ze deelt inzichten uit haar onderzoek naar het placebo-effect en illustreert hoe bredere gedragswetenschappelijke perspectieven kunnen worden toegepast in diverse contexten, waaronder bij de WRR. Een interessant gesprek over keuzes maken, samenwerken en proeven met milkshakes. En waarom gaan mensen elk jaar naar dezelfde congressen?

 

Luister nu naar de aflevering 28 van WRR Vogelvlucht en ontdek hoe wetenschap en beleid samenkomen voor een betere toekomst.

Related topics

Further reading

De placebo werkt echt: Andrea Evers over de kracht van het placebo-effect op het NPO Podcast Festival

9 Apr. 2024 | NTR

De placebo werkt echt: Andrea Evers over de kracht van het placebo-effect op het NPO Podcast Festiva…

'Het placebo-effect is géén kwestie van geloof; het is wetenschappelijk bewezen dat het werkt,' zegt hoogleraar gezondheidspsychologie Andrea Evers.…

Read more  

News

Podcast 'Op je Gezondheid' over het placebo effect

12 Feb. 2024 | Human

Podcast 'Op je Gezondheid' over het placebo effect

De podcastserie Op je Gezondheid van omroep Human onderzoekt in twintig afleveringen de zin en onzin van onze gezondheid.

Read more  

News

Als placebo’s werken, doen nocebo’s dat dan ook?

14 Dec. 2023

Als placebo’s werken, doen nocebo’s dat dan ook?

De meeste mensen hebben wel eens van het placebo-effect gehoord, maar het nocebo-effect is veel minder bekend. Wat is het nocebo-effect en hoe werkt h…

Read more  

Media